Modernizace domova mládeže

Naše škola neustále investuje do své modernizace. Nezapomíná při tom ani na domov mládeže, který ubytovává žáky školy ve dvou a třílůžkových pokojích.

„Pořídili jsme nový nábytek a celé prostory upravili tak, abychom žákům mohli poskytovat co nejpříjemnější ubytování. Postupně jsme do domova mládeže investovali již několik milionů korun, takže si dovolím tvrdit, že nyní je na výborné úrovni.“

ředitel školy Milan Timko

Ředitel si pochvaluje i tým, který se o domov mládeže stará. Dle jeho slov dokáže žáky motivovat, aby volný čas trávili aktivně. „Z toho mám obrovskou radost. Bylo to něco, co jsem chtěl změnit, a povedlo se. Žáci nejsou pasivní, hýbou se, chodí na fotbal, nohejbal, obecně se více věnují sportům a dalším společným činnostem. Také musím vyzdvihnout spolupráci s rodiči, která je na skvělé úrovni,“ říká Milan Timko.

Domov mládeže je součástí areálu velešínské školy, takže žákům odpadají náročnější přesuny. Mezi vybavení patří například klubovny, posilovna či školní tělocvična. Celodenní stravování je zajištěno ve školní jídelně. Samozřejmostí pak je pokrytí WiFi sítí.

Horní patra domova mládeže (šesté až deváté) jsou využívána ke komerčnímu ubytování. „Zisk škola následně investuje do svého rozvoje. Ubytovávají se u nás zájezdy, školní kolektivy a tak dále. Komerční ubytování má vlastní vchod, takže se hosté nedostanou mezi žáky,“ uzavírá ředitel.

Galerie k článku

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:00 – 14:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down