Slavnostní přivítání žáků prvních ročníků

Je to tady! Nový školní rok začal a s ním nové výzvy a zážitky. Jak je dlouholetým zvykem, žáky prvních ročníků přivítalo slavnostně vedení školy v prostorách školní jídelny. Pozdravit je přišli i zástupci firem, se kterými škola spolupracuje, či starosta města Velešín.

„Nástup na střední školu je samozřejmě velká životní událost, začátek nové etapy, proto si zakládáme na slavnostním zahájení školního roku. Zkrátka chceme, aby měli žáci i rodiče na co vzpomínat,“ uvádí ředitel školy Milan Timko.

Symbolická událost má i psychologický přesah. „Snažíme se vytvořit slavnostní atmosféru, abychom v žácích aspoň trošku odbourali počáteční nervozitu, jež je samozřejmě přirozená. Zároveň vidí, že mají kolem sebe desítky vrstevníků, kteří jsou na stejné pozici. Důležitá je pak i samotná podpora pyšných rodičů,“ dodává ředitel.

Takže… nová kapitola se otevírá! Nezbývá než všem žákům popřát hodně radosti a úspěchů. „A zároveň můžeme slíbit, že uděláme vše pro to, abychom připravili špičkové odborníky, kteří budou na svou školu pyšní,“ uzavírá Milan Timko.

Galerie k článku

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:00 – 14:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down